Röyksopp – What Else Is There?

0

De muziek

‘What Else Is There?’ is een nummer van de band Röyksopp uit Noorwegen.
Het nummer is afkomstig van hun tweede album ‘The Understanding’.
De single werd in oktober 2005 gereleased.
In het nummer is het kenmerkende stemgeluid van Karin Dreijer Andersson te horen van de band The Knife.

De video

De video werd geregisseerd door Martin de Thurah uit Denemarken. De Thurah heeft al meerdere awards gewonnen en samengewerkt met artiesten zoals Feist, Editors, David Byrne en James Blake. In de video is model Marianne Schröder te zien die de woorden van Dreijer playbackt. Dreijer zelf heeft een cameo als de vrouw aan de dinertafel.

De beelden

In de clip zien we Schröder zweven door een donker, haast dystopisch landschap. Naast deze beelden van verlaten wegen zien we huizen die van de grond loskomen en wegzweven. Tussendoor zien we korte fragmenten van verlaten bossen, aders op armen en haren op appels.
Halverwege zweeft Schröder een huis binnen waar een vrouw in victoriaanse kleding en haardracht aan een grote tafel zit te dineren.
We verlaten de clip met het beeld van verschillende huizen die wegzweven in de verte.

Onverklaarbare moment

De gehele clip is onverklaarbaar, maar de melk die uit Schröder’s broekspijp langs haar voet loopt is toch wel het meest freaky.

Onze interpretatie

Over clips moet je niet lullen, maar gewoon kijken. Als we toch een poging doen lijkt het erop dat de regisseur delen van de lyrics heeft gepakt, met name de delen waarin ze zingt ‘It was me on that road’ en ‘I am the storm, I am the wonder’ en daar zijn eigen fantasie op heeft losgelaten.

Eindoordeel

Hoe dan ook blijft dit een verbluffend mooie, vervreemdende video waar je samen met de muziek koude rillingen van krijgt.
Een pareltje van een musicvideo en een goede showcase voor wat er mogelijk is met het medium.

Share.

About Author

Theo is de eindredacteur van The Watchtower.

Leave A Reply