01-01-1962: The Beatles doen auditie bij Decca Records… en worden afgewezen

0

the-beatles-rejection-by-decca

Op 1 januari 1962 doen The Beatles een auditie voor Decca producer Tony Meehan. Ze spelen 15 nummers in een uur tijd, waaronder 3 originele nummers van schrijversduo John Lennon en Paul McCartney. De band bestaat verder uit George Harrison en op drums Pete Best.

Manager Brian Epstein had al verschillende trips gemaakt naar record companies in London (o.a. Columbia, Philips en Oriole) op zoek naar een record deal, maar werd telkens afgewezen.
Mike Smith van Decca Records vond het geen probleem om ze nummers te laten opnemen en vertelde de groep dat hij ze binnen een paar weken liet weten wat zijn beslissing zou zijn.

Uiteindelijk wees Decca Records The Beatles af met de nu onsterfelijke woorden “guitar groups are on the way out” en ook “The Beatles have no future in show business”. Ze kozen Brian Poole and the Tremeloes, die dezelfde dag auditie deden in plaats van The Beatles.

En zo maakte Decca Records één van de grootste fouten in de muziekgeschiedenis.
De mannen van Decca zullen hebben gehuild in de komende jaren toen ze zagen hoe Beatles/mania de wereld veroverde.

Gezegd moet worden dat The Beatles waarschijnlijk niet op hun best waren in 1962 en dat ze ver verwijderd waren van de sound zoals we die nu van hun kennen.

Ow en is het ooit nog goed gekomen met Decca? Een jaar later zouden ze The Rolling Stones tekenen.

Share.

About Author

Theo is de eindredacteur van The Watchtower.

Leave A Reply